دکل مهاری G35
پرکاربردترین نوع دکل های مهاری ، دکل مهاری G35 می باشد .
دکل مهاری G35 از انواع دکل های مهاری سبک محسوب می شود که دارای سه پایه بوده و پایه ها از لوله درزدار با قطر خارجی 32 میلیمتر و اجزای داخلی از میلگرد توپر با قطرخارجی 10 میلیمتر ساخته می شوند . این قطعات از نوع فولاد ساختمانی کم کربن ST37 بوده که توسط پوششی از جنس فلز روی گالوانیزه می شوند و اندازه سکشن این دکل ها حدود 3 متر و وزن هر سکشن 25 کیلوگرم می باشد .
دکل های مهاری سری G مانند دکل G35 یا G45 بصورت سازه هایی با قطعات 3 متری بوده که با توجه به یکسان بودن قطعات 3 متری اجزای این نوع دکل ها برای هر ارتفاعی از دکل یکسان بوده و فقط تعداد آنها تغییر می کند به همین دلیل قطعات این نوع دکل ها بصورت پیش ساخته آماده و دپو می شوند.
پس از تعیین ارتفاع و نوع دکل بایستی محل اجرای دکل آماده شده و بیس پلیت و میله های مهار در محل خود تعبیه شوند . دکل های مهاری علاوه بر نصب بر روی زمین قابلیت نصب بر روی بام ساختمان ها را هم دارند.
دکل های مهاری از انواع دکل های سبک بوده که به وسیله سیم مهار به زمین یا تکیه گاه دیگری مهار می گردد . این نوع دکل ها به دلیل وزن پایین و سبکی وزن مزیت دارند و در مکان هایی که فضا به قدر کافی موجود باشد استفاده می گردد . اغلب در شبکه تلفن همراه ، رادیو و بی سیم و شبکه های رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع دکل ها معمولا در فضاهای شهری و بر روی بام ساختمان ها نصب می شوند .
نصب دکل مهاری G35 :
حداکثر ارتفاع مجاز برای نصب دکل های مهاری G35 جهت نصب تجهیزاتی با سطح بادگیر 1 متر مربع و وزن 15 کیلوگرم ، 39 متر می باشد . ولی معمولا از این نوع دکل در ارتفاع کوتاه تر جهت کاربری های مخالف همچون استفاده در ایستگاه های هواشناسی ، نصب دوربین های کنترل محیطی ، ارتباطات رادیویی و غیره استفاده می شود .
با توجه به نصب این دکل ها بر روی بام ساختمان ها نیاز به اجرای فونداسیون بتنی نبوده و جهت مهار دکل از سازه اصلی ساختمان استفاده می شود که این خود باعث کاهش هر چه بیشتر دکل های مهاری G35 می شود .
جهت نصب دکل مهاری بر روی زمین لازم است برای دکل و میله های مهار فونداسیون بتنی اجرا شود. مشخصات فنی فونداسیون و همچنین پلان اجرای آنها با توجه به ارتفاع دکل و تعداد و ابعاد تجهیزات نصب شونده بر روی آنها تعیین می شود. برای هر میله مهار باید یک فونداسیون بتنی اجرا شود. همچنین یک فونداسیون بتنی نیز بایستی برای قرارگیری بیس پلیت و زیر دکل اجرا شود. ابعاد فونداسیون میله مهار بزرگتر از فونداسیون زیر دکل است . با توجه به اینکه بیشتر نیروهای وارد بر دکل به فونداسیون میله مهار منتقل شده و تمایل این نیروها بر بلند کردن و همچنین لغزش افقی این فونداسیون ها می باشد ابعاد این فونداسیون ها طوری تعیین می گردد که با در نظر گرفتن ضریب اطمینان مجاز در مقابل این نیرو ها مقاومت کنند. تمامی عملیات جوشکاری هنگام نصب به وسیله ی جوش Co2 انجام می پذیرد .
دکل مهاری G35 با میلگرد 8 مناسب جهت نصب تا ارتفاع 15 متر می باشد .
دکل مهاری G35 با میلگرد 10 مناسب جهت نصب تا ارتفاع 30 متر می باشد .
دکل مهاری سه وجهی جی 35 در هر 9 متر و بعضا در هر 6 متر از سه جهت توسط سیم مهار با زاویه 120 درجه مهار می شود. (Guyed Tower Triherdal G35)
متعلقات دکل مهاری G35 :
دکل های مهاری g35 نیز مانند سایر انواع دکل های مهاری از اجزای مختلفی همچون پیچ و مهره ها ، بست های فولادی ، سکشن ، بیس پلیت ، کابل های مهار ، سیم مهار ، میله مهار دکل ، گوشواره دکل ، صفحه تک سوراخ و کمربند مهار ، مهارکش و پیچ و مهره مهارکش ، صفحه تعادل و پیچ و مهره صفحه تعادل ، صفحه پشت دیوار دکل ، کرپی ، انکرراد یا میله عصایی ، تاج دکل و غیره تشکیل شده اند . کلیه قطعات تشکیل دهنده دکل های مهاری جی 35 دارای پوشش گالوانیزه گرم بوده و در برابر شرایط محیطی و فرسایش مقاوم می باشند .